Форум
Home →  Новини →  Грамота за "Българка" от "Ползу...
19.05.2009
Грамота за "Българка" от "Ползу роду"
Грамота за "Българка" от "Ползу роду"
Областният управител на Габрово - Светлозар Тодоров, връчи почетна грамота за дарение на Дирекцията на Природен парк „Българка” в Международния ден на музеите – 18 май. Тържеството се състоя в Националния музей на образованието - Габрово, който показа своя изложба с най-забележителните документи и предмети, получени при дарителската акция „На ползу роду”, която стартира в началото на 2009 година. В началото на месец април, парковата Дирекция представи творбите на най-отличените участници в конкурса посветен на българската гора, които в последствие бяха дарени в кампанията на Музея.
          Веднага след откриването на изложбата в една от класните стаи на Музея на образованието бе представен спектакълът „Делахъ Благодетелемъ”. В него ученици и актьори разказаха в автентична обстановка житието и битието на габровските будители Васил Априлов, Николай Палаузов и Неофит Рилски.
Кампанията „Ползу роду” няма да приключи с откриването на изложбата, тъй като цялата 2009 година е посветена на 220-годишнината от рождението Васил Априлов.